Followers

luv msg


Wednesday, December 30, 2009

SKIN CARE PRODUCT





okey guys...now we r talking abt product yg betul2 sesuai tuk bb kita ek....of coz all mommy dh tau pasal ni...but for those yg masih tercari2 brand n product yg bagus utk bb anda,cuba la tis brand...(ewah mcm duta product ni la pulak...) tis brand pun mmg superb...masa my 1st bb dulu pun i tk guna 1 set...only the soap n shampoo je...but for my 2nd bb ni i bought d whole set...reasonable price n most important thing is keberkesanan nya.....kadang2 bila kita travel or mostly balik kg....(kan ke xde aircond) badan bb akan gatal2 atau tumbuh ruam kan?so i selalu guna yg soap ni....lebih cepat hilang berbanding yg liquid....it is 100% soap n alkali free for d cleansing of delicate skin of bb n children.n of coz its protect d skin against irritation....tat d most important kan? tp ada satu lg shampoo yg i beli brand chicco pun bagus gak tuk bb yg ada masalah kulit kepala yg putih2 tu...next upload i tunjuk gmbr ye....




haha...yg ni my favourite....guna sekali dua je ruam bb dh hilang.kalau x caya cuba la ek...




ha ni shampoo dia....bagus tuk bb yg mengalami kulit kepala...yg ada putih2 tu 


yg ni lak bubble bath dia...(liquid) utk travel blh la...senang bwk...cuma lmbt sikit nk hilang kalau ada ruam....








5 comments:

Mama Kyra said...

hi mar..eja dh try product lps bc blog mar..alhamdulillah kyra tk garu2 kepala dia then putih2 tu pn hlg..sabun tu pn eja bl gak..ruam mmg clear tp ade la skt2..

MUMMYAR said...

...anak2 i pun pakai tu je sbb diorg xleh pakai sabun biasa sgt...nnt tumbuh bnyk2 yg mcm ruam...kalau bb dh besar,mama kyra try guna sebamed yg color hijau plk ye...lebih cepat sikit hilangnya...rasa nya damia dh blh pakai dh yg hijau kalau ruam dia masih x clear....

Mama Kyra said...

ade ye yg ijau..tk jupe la plak..igt pas ni nk cr losyen sebamed plak..kyra dh besar leh pki losyen dh..

MUMMYAR said...

mama kyra,kotak sama cam yg putih...tp kt kotak di x tulis utk bb...dia blh guna utk org dewasa ngan kanak2...utk kulit sensitif....losyen pun bagus...btambah halus la kulit kyra nnti..hehe..x sabar nk jmp dia..cute sgt2

syalinda johari said...

ooo.. asif pakai yg bubble bath neh.. anak teruna tu ada ekzema. tp baca entry neh, tgk mcm nk try yg sebun tuh la.. nk g beli petang neh ar..

advertisement

visitors